У рамках шкільного тижня, присвяченого незалежності України "Щоб у серці жила моя рідна країна", у школі відбувся відкритий виховний захід на тему "Українська кухня" у 5-А класі (класний керівник Борисова Л.В.), на якому були присутні вчителі та батьки. Українська кухня — національна кулінарія, яка має свою давню історію та славиться різноманітністю, нараховує сотні рецептів: борщі й пампушки, паляниці й галушки, вареники й ковбаси, печені та напої з фруктів і меду, відомі далеко за межами України. Деякі страви мають багатовікову історію і саме такі цікаві історії розповідали діти про українські національні страви, а ще співали пісні про пироги та вареники, читали вірші, пригадували приказки та прислів’я і , звичайно, пригощали один одного смаколиками.
|